keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kultasade


... on mielessäni nimeltään tämä abstrakti maalaukseni, joka on (tämäkin) vielä kesken. Tänään olisi ollut maalaustunnit, mutta enpä jaksanut sinne raahautua... maalasin hetken aikaa tätä kotona, taisi siinä melkein pari tuntia oikeastaan vierähtää kaiken muun ohessa. 

Tuo maalaus kaipaisi varmaankin selitystä, mutta en taida nyt jaksaa paljoa selittää ja maalaushan on vapaasti katsojan tulkittavissa. No kuitenkin mielestäni pallukat, jotka päätyvät kultasateen virtaan ja kulkevat siinä "sillan" alitse, nousevat ilmaan vapaina ja kauniina kuplina... onhan siinä muutakin, kuten nuo viivat, jotka matkaavat siltaa pitkin virran yli, joukossa pieniä pallukoita, osa niistä vierii alas...Tämmöiset pienet tossukat kudoin muutamana iltana, kun oli houkutteleva ohje kokeiltavaksi Kotiliesi-lehdessä.

Tänään aamupäivällä pyrytti lunta oikein kunnolla ja autoa sai töistä lähtiessä kaivella lumen seasta. Tästä se alkaa kunnon talvikeli, ei muuta kuin sukset ja luistimet esiin! Tosin en ole luistellut kuin joskus kouluikäisenä liikuntatunnilla ja edellinen hiihtokertani taisi olla toissatalvena... vai olisinko sittenkin viimetalvena kerran tai pari käynyt ladulla, voihan se olla niinkin. Saapa nähdä mistä se meidän latu tänä talvena lähtee, kun tuohon lähistölle on taas rakennettu lisää taloja juuri siihen entisen latureitin alkuun.

Hyvää loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Tervehdys.
  Maalauksesi näyttää oikein hyvältä ja ei tosiaan vaadi mitään tulkintaa. On tietenkin hyvä jos taiteilija antaa jonkun ihan pienen viitteelisen ajatuksen mitä on halunnut katsojalle välittää. Työ näyttää kuitenkin maalauksellisesti täysin valmiilta. Se on taas eri asia vastaako se sinun mielikuvaasi aiheesta , mutta sitähän me emme voi tietää.
  Taiteellista jatkoa Markku

  VastaaPoista
 2. Taas ihana taulu, kyllä sinä sitten osaat ja saat aikaiseksi paljon eri juttuja; taulut, käsityöt, kotityöt ja vielä töissäkin käyt jossain välissa...nähdään sitten siellä naisten messuilla Oulussa. tarja

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia, täytyy tuota vielä vähän viimeistellä, muuten siinä alkaa olla kaikki mitä tarkoitinkin.

  Nähdäänpäs tosiaan siellä messuilemassa :)

  VastaaPoista
 4. Jännä taulu. Jos antaa mielikuvitukselleen tilaa taulussa voi nähdä monta fantasiaa.

  VastaaPoista
 5. Kerrankin oli hetken aikaa hiljaista täällä yövuorossa, niin oli kiva katsella tauluja oikein ajan kanssa ja kyllä siinä kuin varkain tunti vierähti, muistellessa.

  VastaaPoista
 6. Minä kun en taiteesta sillälailla varsinaisesti teknisesti ymmärrä, huh mikä lause :D Abstraktisista vielä vähemmän, hyvä kun osaa sanan kirjoittaa :) Tämä Sinun taulusi näyttää silmissäni kauniilta ja ymmärrän kauneuden. Taulu on todella kaunis, kaunista abstraktista :)
  Ihanat tossut, meille syntyy sukuun ennen joulua "tossunkuluttaja" :)

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia, mukavaa että täälläkin aina joku piipahtaa :) Jospa noihinkin tossuihin pienet jalat joskus jossain sujahtaa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)