sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Valoa ja lämpöä


Näin syksyn pimeimpänä aikana sitä yrittää näköjään haalia ympärilleen lämmittäviä asioita, valoa, lämpöä ja lämpimiä värejä. Kaikkein mieluimmin kääriytyisi lämpimän viltin alle sohvaan kynttilänvaloon lukemaan ja mietiskelemään...Kynttilän elävää liekkiä on kiva katsella.Suolalamppu koneen vieressä luo lämmintä valoaan. Se on ihan oikea vuorisuolapaakku, jostain vuoristosta louhittu. Lisäksi tämä neutralisoi huoneilmaa, joten ei aivan turha kapistus. Olen tämän jo vuosia sitten hankkinut, mutta nyt oli kesästä saakka pimeänä, kunnes sain vihdoin hankittua uuden lampun siihen.Lämmintä villaa neulottavaksi.Suuri lämpöinen huivi hartioille heitettäväksi.Lähihunaja lämmittää joko teessä tai suoraan teelusikasta nautittuna :)
Tämä muuten maistuu mielestäni ihan kuin hilla kesähelteellä suoraan suolta suuhun poimittuna. Mietiskelin että voikohan se maku tulla, jos ko. mehiläiset ovat hillankukissa pörränneet...
_____

Sain lisäystä kahvipussivarastoihin, kiitoksia sinne Sallaan :) 
Yhtä pussia vailla oli, että saisin tehtyä punomalla Juhlamokka -kassin. Ajattelin että teen sen nyt kuitenkin, ja laitan vaikka pohjaosaan yhden erimerkkisen kahvipussin. Eilen aamupalatoimien jälkeen aloitin puuhan, joka osoittautui yllättävän aikaa vieväksi ja jopa työlääksi.Tähän ohjeeseen tarvitaan 35 kpl kahvipusseja, melkoinen määrä! Varovasti auoin pussien saumat ja puhdistin pussit. Sitten taittelin ja leikkasin kaikki pussit puoliksi, puolikkaista taittelin vielä reunat keskitaitteeseen, näin tuli nelinkertaiset suikaleet. Taittelu kävi työstä ja ihan kädet kipeytyivät siinä taitoksia vedellessä, käytin veistä apuna, että taitokset jäävät teräviksi. Enempää ei eilen ehtinytkään.Tänään ompelin ja liitin suikaleet tarvittaviksi punontaloimiksi, ompelulankaakin kului tähän hommaan melkein kokonainen rulla. Sitten vasta pääsi tähän varsinaiseen punontatyöhön. Ohjeessa kehotettiin käyttämään styroxia, johon pohjaloimet kiinnitetään nuppineuloilla, mutta eihän minulla sopivaa styroxlevyä tähän hätään ollut käytettävissä, joten päätin tyytyä vain pyykkipoikiin apulaisina.
Melko sekavalta näyttää kori vielä tässä vaiheessa :)Tadaa!  Valmis punottu kahvikassi!

Kaikkein hankalin vaihe oli viimeinen, eli ommella ylimmän kerroksen molempiin reunoihin ompeleet ympäri kassin reunuksen. Mutta senkin sain tehtyä loppujen lopuksi ja kassi valmistui.Vielä kurkistus kassin sisälle. Aion tähän vielä sisäpohjalevyn laittaa, pahvista jonka päällystän vähintääkin muovilla. Kivointahan olisi päällystää pohjalevykin Juhlamokkapussilla, mutta kun niitä ei meillä nyt enää ole. Seuraavien kassien kantosankoihin voisi laittaa kangasnauhan sisälle, niin tulisi vieläkin kestävämpi, vaikka kyllähän tämä jo kestää näinkin hyvin.

Vähän odotettua työläämpi tämä oli tehdä, mutta punonta oli kivaa ja lopputulokseen olen jopa melko tyytyväinen.

Hyvää alkavaa viikkoa ja Marraskuuta!


7 kommenttia:

 1. Toisaalta on mukavaa kun illat ovat jo aikaisin pimeitä, kynttilöitä on kiva polttaa :)
  Hieno Juhlamokka kassi, olen kanssa kuullut että pusseja menee paljon ja aikaa. Lopputulosta katsellessa kannattaa aikaa uhratakin, on se niin hieno :)
  Eikös se pidä paikkansa että eri maastoissa pörräävät mehiläiset tekevät erimakuisia hunajia, kai ne voivat hillankukissakin pörräillä :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuuta sinnekin :)

  VastaaPoista
 2. Heips! Minä olen kerännyt kahvipusseja ja löytyisi Juhlamokasta Presidenttiin. Jos sinulta puuttuu tai haluat pussukoita, lähetä osoite e-meilillä pessalaiska@luukku.com niin paluupostissa saat lisää kahvipusseja!

  VastaaPoista
 3. Tuollaisen kahvipussikassi-korin voi tehdä ilman ompeluakin. Olen juuri opetellut ns. Kittilän mallin, missä ei ommella ollenkaan. Pussit taitellaan suikale-ympyröiksi, mitkä punotaan yhteen kuin korin pohjat. Nämä neliöt langalla yhdistetään ja sangat lisätään. Tulee hyvin tukeva ja kestävä kori.

  VastaaPoista
 4. Kynttilänvalo on tosiaan ihana katseltava näin syksyn pimeydessä. Minullakin palaa syksyisin paljon kynttilöitä. Ihana on tuo sun tekemä kahvipussikassikin niinkuin nuo muutkin käsityösi. Tauluja kävin kurkkaamassa kotisivuillasi ja siellä oli nyt ne uudetkin mukana....ihania kaikki. Miten sinä saat noin paljon aikaiseksi...??? tarja

  VastaaPoista
 5. Onhan se väliin mukavaakin tämä pimeys, kun siihen on tottunut ja jos sitä ei olisi, eipä näkisi tähtiäkään taivaalla.

  Viimeistään jouluvapailla on taas aikaa punoa, joten taidanpa laittaa anja sinulle postia :)

  Pitääkin tutustua tuohon Kittilän malliin, jos vielä sellaisen oppisi tekemään.

  Ainahan sitä jotain saa aikaseksi, mutta jostain se aika on pois otettava, nyt kun mietin niin tainnut lukeminen ja ulkoilu jäädä nyt vähemmälle (ja siivous, mutta en tunnusta :). Tänäiltana tosin kävin Leevi-koirulin kanssa pitkähkön lenkin, tähtiä tutkailin siinä samalla, ihana ilma.

  VastaaPoista
 6. Opettelun paikka minulle tuo kynttilävalaistus,meillä tämä kaamosaika kiireisintä tarhalla, joten nautiskelut tahtoo jäädä.Takkatuli samanmoinen rauhoittaja kuin kynttilän valo.
  Ihailen kassimestareita, hienoja, mutta työläitä taitavat olla.Lujia kuin mitkä, joten kannattaa nähdä vaiva.
  Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Mieheni on kerännyt kahvipusseja pitkään, kun haluaisi joskus tehdä tuollaisen kassin. Hermostuin jo, kun niitä pyörii joka kaapissa ja laatikossa. Patistin häntä syksyllä opiston kurssille, mutta haluaa tehdä ja opetella ihan itse. Saa nähdä, koska aloittaa projektin... :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)