sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Tossut


Heipparallaa! Laitanpas nyt kuvan tänne näistä tossuista, jotka sain eilen huovutettua. Pikkuisen nauratti kun oikein sai etsiä koneesta, että mihin ne on joutuneet, heh. Isot tossut laitoin koneeseen, muovia sisällä ja pikkuruiset mytyt sieltä löysin pesun jälkeen :)

Sitten otin muovit pois ja venyttelin näitä tossun muotoon ja sainkin todeta että aivan hyväthän näistä tuli! Koko on lasten, aikuisten tossut ovat varmaan tooosi isot ennen huovutusta, pitääpä niitäkin kokeilla, kunhan olen vielä toiset lastenkokoa saanut valmiiksi. Huopanen lankaa minulla on pussillinen jemmassa, mutta vain paria väriä on kaksi rullaa. Yksiin lasten tossuihin menee yksi kerä, joten aikuisten tossuihin meneekin kaksi.
Mielessä jo siintää ajatuksia, miten laitan joihinkin tossuihin värillisiä "lisukkeita".

Mitenkähän sitä ehtisi tehdä kaiken mitä suunnittelee... no työnantajalla on kaikki yksiköt kattavat yt-neuvottelut alkamassa, että kävi miten kävi, hyvin käy (kai) - Mielellään jatkan töitä (joita olen pian 20 vuotta tehnyt), vapaa aikakin olisi tervetullutta... Totta puhuen, kai tässä yrittää itseään tsempata tulevia epätietoisuuden viikkoja varten.Karhu, osa III

Tätä maalasin taas tänään tuntikausia... Mies tuli töistä, ensin tietysti kehui että on mennyt hyvään suuntaan, mutta sitten tulikin se rakentava kommentti: "Tuo vasen käsi kyllä roikkuu kuin kaulahuivi kaulassa"!

Ensin ei kyllä naurattanut yhtään , mutta oikeasti tuo on varmaan paras kommentti, minkä olen tästä tähän asti saanut :) En voinut jättää karhuparan "kättä" kaulaan roikkumaan, vaan jatkoin sen muokkaamista ja kyllä taisin saada sen varmaan parempaan asentoon. Ko. kättä/käsivartta hioessa muuten meni melkein edellinen maalaustuntikin, on se niin vaikeassa asennossa.

Itsellä mieli jo lentää uudessa aiheessa - Maalaustunneilla on tänä syksynä tehtävänä jokaisella tehdä abstrakti työ, mielellään vielä iso sellainen. Koskaan en varsinaista abstraktia työtä ole tehnyt ja ensin tuntui että ei mistään saa ideaa mitä maalaisi. Sitten yhtenä iltana se vain kehittyi mielessä, niin että piti ottaa kynät ja luonnosvihko ja luonnostella se kuvaksi, saapa nähdä miten onnistuu ja onko se opettajan mielestä tarpeeksi abstrakti... vaan eikös se käsite kata melkein mitä vain!

Hyvää alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Söpöset tossut, onneksi löysit sentään koneesta huovutuksen jälkeen!
  Minusta karhullasi käsi on ihan ok, varoittaa takaa tulevaa pentua varmaan. Hienosti osaat maalata metsän kuninkaan.

  VastaaPoista
 2. Ihanat tossut :) Huovutus on hupaisaa touhua ja toimii pesukoneessa tosi hyvin :) Minusta kyllä tuo käsi ei roiku, taulu on aivan mahtava ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Ei se käsi enää roiku, kun jatkoin sinnikkäästi muokkaamista, niin se alkaa nyt melko oikeasti tuolta lavasta. Näinpä tuo miehen ehkä hieman kärjistetty kommentti osui oikeaan kohtaan ja sain korjattua :)

  VastaaPoista
 4. Hauskat tossut, huovutus varmasti mielenkiintoista.

  Pidän taulusta ♥

  VastaaPoista
 5. Ihan taiteilijahan sinä jo olet....ensinnäkin sen merkki on se, että pitää luonnostella heti kun hoksaa ja toiseksi kaikki sun taulusi ovat ihania. Minä vielä mietin mm. mitä tarkoittaa sana abstrakti enkä osaa edes lintua piirtää. Niin että, tällä taiteellisella puolella ei ole tasan käyneet lahjat meidän sisarusparvessa. Mutta on tosi mahtavaa kun sinä "löysit" piileneet kykysi. terveisin tarja

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kiitos ja kiitos :) Abstrakti tarkoittaa että ei pyri jäljittelemään todellisuutta, eli ei tavallaan esitä mitään olemassa olevaa...

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)