maanantai 4. lokakuuta 2010

Nostalgiaa

... on näissä kirpparilta viikonloppuna ostamissani korteissa.


Tuttu tunne... vaikka en ole maljakkoa rikkonutkaan, kuten tuossa yllä olevassa kuvassa on tainnut kaveruksille vahingossa käydä.

Entäs tämä sitten... kaksi kaveria tuijottaa herkeämättä aamiaisen antimia :)


Löysin myös pari todella vanhaa Kotiliesi-lehteä. Niiden tekstit ja kuvat on pääosin mustavalkoisia, paperi sitä vanhaa karheaa, vähän ruskehtavaa. Hauskoja mainoksia niissä on, paljon mainostetaan kahvia, laastareita, voita... en vielä ole oikein ehtinyt niitä lukea, selasin vähän.Koko sivun mainokset olikin painettu oikein väreillä. Yllä oleva Palma-mainos on vuodelta 1965, jolloin muuten en vielä ollut syntynytkään... mutta vielä minun lapsuudessa oli kyllä vielä samoja limppareita, pullonkorkit oli tosi hankala avata.Lopuksi vähän tuoreempi kuva, eiliseltä Sunnuntailta, jolloin vierähti useita tunteja pihamaalla haravoimassa ja kuihtuneita kukkia pois keräämässä, trampoliinikin laitettiin talviteloille. Iltapäivällä aurinko paistoi hetken aikaa ja kultasi maiseman syksyn lehtineen.

Mihinkähän se kesä taas livahti - vastahan niitä kukkia istutettiin...

7 kommenttia:

 1. Vau mitä löytöjä kirppikseltä. Söpöjä kortteja, tuo koiruli kortissa vahtimassa aamupalaa on kuin meidän Simo Sallinpoika Hurtta.

  Kotiliesi tuo mieleen sarjakuvan Kieku ja Kaiku. Nythän sitä ei enää lehdessä ole.

  VastaaPoista
 2. Minäkin huomasin koiruuksien yhdennäköisyyden :)
  Näissä lehdissä Kieku ja Kaiku vielä seikkailevat.

  VastaaPoista
 3. Ihania kortteja, ja just tuota limua juotiin silloin kun Pintamolla Mustikkavaaran tanhuja tallailtiin. tarja

  VastaaPoista
 4. Ihania löytöjä olet tehnyt :) Minä olin 1965 jo niin vanha että sain juoda noita limppareita, parasta oli Florida appelsiini limppa. Florida oli hiilihapotonta kun hiilihappo tuntui ilkeästi nenässä :D Minulla on muistikuva kun olin n.3v syötin sorsille korkkia joka oli tuollaisen metallikorkin sisäpuolella ja päällisestä tehtiin sormenpäähän kynsiä :D

  VastaaPoista
 5. Mukavia muistikuvia. Jotain aina minäkin saan palautettua mieleen, vaikka tämä muisti vähän huononlainen onkin. Vai sorsille korkkia :)

  VastaaPoista
 6. Upeita todellakin nostalgisia kortteja ja lehtiä olit löytänyt. Katseleekohan joku 50 vuoden päästä tämän aamun Aamulehteä ja miettii minkälaista ihmisten oli siihen aikaan elää?

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)