perjantai 1. lokakuuta 2010

Karhu pentuineen


Taas on yksi työviikko takana, tuntui pitkältä kuin nälkävuosi, vaikka olin maanantain vapaalla... Nyt on olo niiiin väsynyt, että paljon väsyneempi ei voisi ollakaan. Se siitä valituksesta, jospa pian pääsisi saunaan ja tässä odotellessa yritän josko tämä kuvien lisääminen onnistuisi, eilen bloggeri ei suostunut lataamaan kuvia. (Ei muuten suostu nytkään, muuten kuin vaihtamalla vanhaan tekstieditoriin siirron ajaksi!)

Nyt itse asiaan:
Keskiviikon maalaustunneilla alkoi tiistai-iltana luonnostelemani karhu pentuineen saada väriä pintaan. Edellisenä keskiviikkona en jaksanut mennä maalaamaan,vaan sen sijaan kävin ostamassa isoja maalauspohjia valmiiksi. Alla kuva maalauksesta tällä hetkellä. Siitä tulee tosiaan kookas, ei edes mahtunut kuvaan kokonaan :)


Tässä on vasta ensimäisiä pohjavärejä, joita laitoin vähän reippaalla kädellä ja kirkkaampia värejä kuin mallina olevassa lehtikuvassa, mutta kyllä ne siitä tasoittuvat kun jatkan kerroksien lisäämistä. Halusin karhujen ympärille metsää puineen ja levensin vähän tuota vesikaistalettakin alareunaan.Luonnostelmani, johon aloin maalaamaan.


Sitten muutama kuva sieltä Utasen voimalaitokselta, joista mainitsin edellisessä kirjoituksessa.

Tällainen näkymä oli sillan toisella puolella, jossa voimalaitoshärveleitä.


Muutama härveli pienestä kulmasta kuvattuna.


Toisella puolella siltaa oli näin paljon vettä.Vedessä nähtiin tällainen ihmeellinen pyörre, joka vaihtoi paikkaa, välillä häipyi ja ilmestyi taas. Jokeen tippuneita lehtiä pyörre imaisi mukaansa.

Paitsi lehtiä, jokeen oli tippunut myös kaikenlaista muuta roskaa, puita ja muovipulloja, styroksia.... joen toiselle reunalle lautaksi kerääntyneenä, en niistä edes viitsi kuvaa laittaa... tai laitetaan nyt yksi kuva niin näette tekin:

Voi kamala sentään!

Näin paljon lehtiä tähänkin kohtaan oli kertynyt.


Ettei nuo roskakuvat jäisi viimeiseksi, tässä vielä samettikanags, jonka ostin eilen kun kävimme tytön (joka osti mekkokankaan) kanssa kangaskaupassa. Olin tämän kankaan nähnyt jo edellisellä käynnillä, ja pyöri mielessä siitä saakka... jos osaisin vaikka jonkinlaisen hihattoman tunikamekon siitä itselleni ommella, katsotaan miten käy (ja mikä vuosi on kun ehdin sitä tekemään...) Oikeasti tuo on hieman vihreämpää kuin mitä tuossa kuvassa näyttää, ja kuviot ovat ruskeita.


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Tulee mahtava taulu, onko sille paikka valmiina ? Kyllä on kauniit maisemat voimalaitoksella, ei uskoisi kun on tuollainen kovikolossi :) Mitähän nuo pyörteet ovat, ehkä lähde pohjassa, en ole ennen nähnyt. Kaikenlaista ihmettä luonto meille tarjoilee :D Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos, toivon vain että maalaus sujuu niin että saan tuon valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. Ei ole paikkaa valmiina, meidän seinät on jo täynnä näitä minun tauluja, samoin hyllyt, vaatehuone... ja lisää vain täytyy tehä :) Kiitos samoin, leppoisaa viikonloppua.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)