tiistai 12. lokakuuta 2010

Jotain valmista

Päivät juoksevat niin nopeaan ettei näköjään ehdi tätä blogia kovin tiheään päivittämään. Nyt kuitenkin olen saanut tehtyä jotain valmiiksi asti niin laitan muutaman kuvan tänne.
Viime talvena ostamani kaksi pientä (20 x 20 cm) "Deep edge" taulupohjaa ovat olleet odottamassa inspiraatiota, ja toissailtana sain ajatuksen maalata niihin jouluiset kranssit. Eilen aloitin ja tänään jatkoin heti töistä tulon jälkeen, saavat nyt luvan olla valmiita, paitsi reunat vielä pitää maalata ja laittaa kiinnityssysteemit taakse.

Erikoista näissä on normaaliin maalaamiseeni, että nämä onkin tehty akryyliväreillä öljyn sijasta! Akryylimaalit kuivuvat tosi vauhdilla, joten päälle voi maalata melkeinpä saman tien, yhtä nopeaan kuivuvat tosin paletille, pensseleihin, käsiin... joten sen puoleen vähän haastavaa. Tulipahan tätäkin kokeiltua ja vielä jäi värejä putkiloihin, joten pitääpä tehdä vaikka lisääkin näitä jonain iltana.


Karhutaulukin edistyy hitaasti mutta varmasti. Sain jopa kotona maalattua sitä vähän sunnuntaina ja huomenna menen sen kans maalaustunneille jatkamaan sutimista.


Tällaisen kaulahuivin kudoin parissa illassa puikoilla nro 10, Novitan Jambo langasta. Kiva kun sentään jotain saa nopeasti valmiiksi! Kuva vähän vääristelee värejä, oikeasti on enemmän tumma sininen.

Nämä kämmekkäät (lieneekö oikea nimitys...) kudoin Novitan Puro langasta. Nämä ovat samasta väristä ja värierästäkin, vaikka ei heti uskoisi. Minusta Puro on hauska juuri tämän takia kun koskaan ei tiedä minkäväristä jälkeä tulee. Tuo tarkka keltaisen ja vihreän raja oli kyllä ihan solmu, joka lankaan oli tehtaalla tehty - Annoin "Puron soljua vapaana" siitäkin huolimatta, kuten lankavyötteessäkin sanotaan :)


Tämä on sitten Novita Huopanen Lampola -lankaa joka on nyt puikoilla, tarkoituksena on saada aikaan tossut, jotka huovutan pesukoneessa! Koskaan en ole mitään huovuttanut, saapa nähdä miten käy, laitan sitten tänne tuloksen kävi miten kävi. Ohje vaikuttaa ainakin ihan lupaavalta.


Pitänee tästä kohtapuoliin lähteä nukkumaan, viime yönä unet karkasi neljän tunnin nukkumisen jälkeen, lieneekö yöllä satanut ensilumi osasyyllinen asiaan.

5 kommenttia:

 1. Ihanat taulut maalasit. Tuo on hyvä idea laittaa vaikka oveen tauluna, vaihtelua ja nätti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vekki, nuo oli kiva maalata ilman mitään varsinaista mallia, ja valmistuivatkin nopsaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kranssi taulut, karhutaulu taitaa olla kohta valmis, en tosin ymmärrä mitään maalaamisesta, ihailen vaan kun joku osaa maalata tuollalailla kun Sinä :) Purosta kämmekkäät onkin hieno idea, tuolla olisi minullakin Purolankaa vähän niinkun joutavana :) Huopanen on hauska lanka, muutama vuosi sitten tein tumppuja ja huovutin koneessa ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitti, On tuossa karhutaulussa vielä tekemistä, tiettyjä asioita pois ja jotain lisää, korjailua ja fiksausta...

  VastaaPoista
 5. Kivoja askareita, kämmekkäät on hyvä idea ihmisiltä ja tahdompa ostaa itselleni sellaset, kun kuvailee, ei palellu sormet, itse en neulo, virkkaan kyllä.

  Taulu on upea!!!
  Eläinaiheet on aina niin kivoja, eläin on aika vaikea itselleni piirtääkin.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)