keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Enkelparven tie...

Enkeleitä, Tonttuja ja Joulupukki sekä joululauluja laittelin näin viimeisiin pieniin puuikoneihin ja rasioihin, kun olin ne ensin maalannut.


Herkkää enkelitunnelmaaTonttuja ja Joulupukkeja, Näitä viimeistelin vielä maalaamalla valokuvan ottamisen jälkeen, kun lakkaukset olivat kunnolla kuivuneet, mm. Joulupukin valkoista partaa ja hiuksia valkoisemmaksi, kun upposivat punaiseen pohjaan.Ja vielä nämä kansipuoletkin kuvattuina.
___

Vapaapäivät menivät vauhdilla, kaikenlaista puuhastelin koko ajan, mm. maalasin niitä mainitsemiani liitutauluja kahteen otteeseen. Yritin tehdä niihin kehyksiä, siihen meni aikaa tosi paljon ja sain valmiiksi vain yhden pienen 20x20 kehyksen... Totesin lopuksi että kaikkea ei tarvi osata tehdäkään ja aina ei voi onnistua... On minulla sentään kahden kehyksen sivut maalattuina odottamassa, että saan ne liitettyä ja laitettua paikoilleen. Ongelma on että minulla ei ole kunnollisia kulmapuristimia ja ilman niitä se lienee toivotonta.

Maanantaina kävin Oulussa taideliikkeessä sivellin- ja väriostoksilla. Keskusteltiin myyjän kanssa kylmästä punaisesta, mikä se oikein ja puhtain kylmä punainen väri olisi... jätin sen nyt kuitenkin ostamatta, käytän entiset loppuun. Ostin kuitenkin Okraa ja kylmää sinistä. Talvi se on tulossa kun väritkin on noin kylmiä :) Niin ja vielä ison tuubin valkoista, sitä menee eniten kun sitä tarvii vähän jokaiseen värisekoitukseen.

Lisäksi ostin muutamia siveltimiä, perus sianharjasta, yhden näätä- ja yhden härkäsiveltimen. Aiempi härkäsivellin minulla on ollut mustaa harjasta, tämä oli nyt ruskeaa, näyttää ihan samalta kuin yksi aiempi minkä olen ostanut hevosenharjassiveltimenä vuosia sitten - ottaapa näistä nyt selvät, minkä karvoja ovat... Tykkään kuitenkin maalata öljyvärejä melko pehmeillä siveltimillä.

Akryyliväreihin ostin vähän täydennystä, ruskeaa ja vihreää, jotka olen tähän saakka tehnyt ihan sekoittelemalla perusväreistä. Valkoisenkin olin ostavinani, mutta se oli jäänyt sinne hyllyn reunalle... pitää käydä vielä toinen reissu jonain päivänä... Onneksi ko. liikkeestä saa alennusta, kun on liittynyt etuasiakkaaksi, vaikka harvoinpa näitä tulee ostettua, kerralla enempi.Tässä kasassa on akryylimaaleja, kun maalasin noita ylempänä olevia puujuttuja. Saahan sitä tuubista suoraan sinistä, mutta minusta on kiva sekoitella eri värejä niin saa jotenkin eläväisempää sävyä. Tähän siniseen sekoittelin valkoista, vaal.sinistä, sinistä, pikkuisen keltaista ja vihreää.

Tiistaina käväisin pikaiseltaan Biltemassa, kaikenlaisia ruuveja ja koukkuja ja narua sieltä ostin,  mutta ei löytynyt tietynlaista pientä ripustuskoukkua, mitä etsiskelin.Jossain välissä täälläkin satoi lunta maan valkoiseksi, nyt se on kuitenkin sulanut kaikki pois, vaikka kylmä päivä olikin. Ensi yöksi on luvattu lumisadetta, saapa nähdä tuleeko sitä tänne.Tässä vielä parit tossukat huovutettuina, pienet ja vielä pienemmät.
_____

Tänään tuntui maanantailta, kun ensimäinen työpäivä oli minulla tälle viikolle. Kyllä ne työt näyttää vähän kasaantuvan, kun on muutaman päivän poissa... tietääpähän mistä jatkaa aamulla kun aika monta asiaa jäi kesken tänään, kun vain muistaisi kaiken vielä huomenissa...


 Vanha sai väistyä...

Kuten ehkä olen maininnutkin, hoidan puhelinvaihdetta muun varsinaisen työn ohella. Tässä vähän aikaa sitten meidän lankapuhelimet vaihtuivat IP-puhelimiin, eli eivät ole kytketty nyt puhelinlinjaan, vaan tietokoneeseen, jonka yhteyttä käyttävät, tai jotenkin silleen... No kuitenkin tuossa vasemmalla on minun entinen puhelunvälityspöytä, kutsumanimeltään "lankku" ja oikealla upouusi välityspöytä. Kieltämättä uusi on hieman modernimman näköinen kapistus.

Harmi ettei ole kuvaa siitä "keskuksesta" jolla puheluita välitettiin 20 vuotta sitten työni alkuvuosina, se vasta oli iso kone ja paljon suuria nappuloita, joissa paloi ja vilkkui valoja, niitä nappuloita piti painella tosissaan, että sai puhelut välitettyä. Siihen aikaan puheluita tulikin paljon enemmän, kun kännyköitä ei ollut, tai oli vain harvoilla ja valituilla.


Hyvää viikon jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Tosi kauniita puisia ikoneita ja rasioita, me kaikki täällä ihastuttiin niihin :------) Tossutkin on todella nätit, ja oransseissa on kivat yksityiskohdat nuo valkoiset reunat...

  VastaaPoista
 2. Ihania ikoneita ja rasioita ♥ Noitako alkusyksystä sahailit ja rakentelit ? Ovat kyllä kauniita :)
  Tuntuu että kaikki liitetään tietokoneeseen, onhan tuo uusi sirompi :) Olen joskus nuoruudessa vastaillut sellaiseen vanhaan keskukseen, napit olivat niin jäykät että sai todella painaa lujaa että sai yhdistettyä puhelut :)
  Meillä töissä liitettiin kassakone tietokoneeseen, se vasta on kanssa mielenkiintoinen opeteltava :D

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia. Taisin syksyllä laittaa kuvia, kuns sahailin liitutauihin levyjä. Ne nyt vielä odottelevat kehyksiä ympärilleen ja ripustuskoukkuja.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)