maanantai 27. syyskuuta 2010

Ruskaa, jäkälää, aurinkoa...

Olipas mukava hieman pidennetty viikonloppu Rokuan maisemissa, jossa (vuokra)mökkeilimme lauantaista maanantaihin. Lauantaina kun menimme, oli sateinen märkä päivä, joten pienen levon jälkeen lähdettiin kylpylään saunomaan ja uimaan, harmi vain että kylpylässä oli remontti käynnissä joten allas- ja pukuhuonetilat olivat hieman puutteellisia. Rokuanhovissa käytiin syömässä päivällinen, minkä jälkeen pieni koiran ulkoilutuslenkki, kun sade oli loppunut.

Sunnuntai valkeni kylmän yön jälkeen ihanan aurinkoisena, joten en malttanut pysytellä sisällä, vaan kävin jo aamulla yksikseni pienen maastokävelyn, josta muutama kuva:


Tällaisia mukavia polkuja risteili sinne tänne pitkin jäkälien peittämiä harjuja.


Jäkälää vähän lähempää kuvattuna, tätä siellä riitti, paksuja vaaleita kerroksia joka puolella.


Edessä siintää sinistä järven pintaa...

Kaunis järvihän siellä oli, nimeä en osannut tälle kartasta paikantaa. Vastarannalla näkyi muutamia mökkejä laitureineen, kauempana uiskenteli jotain vesilintuja, en tunnistanut, mutta paljon niitä oli, varmaan joku poikue.


Tämä polku jäi arvoitukseksi minne se olisi johtanut, ehkäpä ensi kerralla...

Paluumatkalla huomioni kiinnitti puu, josta näytti tulevan sekä koivun että ylempänä männyn oksia! Voi miten tiukasti olikaan koivu runkonsa männyn ympärille kiertänyt, herkkää ja kaunista :)

Pikkuisen pidempi patikkaretki tehtiin koko porukalla Loukkojärvelle, muutaman mutkan kautta löydettiin jopa perille. Hienoja maisemia ja todella upea aurinkoinen ilma.


Rinteeseen oli tehty hienot piiiiiitkät portaat, joissa oli välillä ainakin kaksi lehvädystasannetta penkkeineen.
Leevi nautti suunnattomasti, kävi useita kertoja uimassa järvissä ja ojissa, kirmaili vapaana silloin kun se oli mahdollista. Ihmeellinen kuva tämä, kun koira on vapaana ja istuu silti ihan paikallaan :)Sienetkin näyttivät noin kauniilta, varsinkin punaiset myrkkysienet, joita puski maasta vähän joka puolella.
Tulomatkalla paistettiin laavulla makkarat, jo siinä nälkä oli tullutkin.

Illalla kävin vielä lasten kanssa kuntokeskuksen kuntosalilla, jossa olikin tosi paljon hienoja laitteita. Tein vanhojen oppien mukaan pienillä painoilla paljon toistoja muutamilla laitteilla, lähinnä yläselän ja käsien lihasten venyttelemiseksi. Lapset aloittivat juoksumatoilla, kävivät tosin kaikki muutkin laitteet läpi :) Isäntä ei tällä kertaa lähtenyt, kun oli jo lauantaina siellä pojan kanssa kuntoillut tarpeekseen. Sunnuntai-iltana saunottiinkin mökin omassa saunassa.

Tänään aamupalan jälkeen pakattiin tavarat, lapset lenkittivät koiran, siivottiin mökki ja ajaeltiin kotiin.
Kotimatkalla poikettiin Oulujoen Utasen voimalaitokselle, josta kuvia laitan seuraavaan postaukseen.Lopuksi Rokuan ihmeellinen "intiaanikanto" josta joku on veistämällä auttanut hahmon esiin.

10 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat, silmä ja sielu lepää :) Mukavia tuollaiset pidennetyt viikonloput,kerkee hyvin lepäämään. Kummallista, vaikka koko päivän olisi tarponut metsissä ja poluilla niin se väsymys on sellaista hyvää väsymystä :D Kyllä nyt jaksat taas puurtaa ♥ Mukavaa alkuviikkoa :)

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä niin totta, luontoon on hyvä välillä päästä tarpomaan :)

  VastaaPoista
 3. Olipa teillä ihanaa mökkeilyä, kauniita maisemia, levollisia ja makkara maistui varmasti.
  Me myöskin vuokrattiin eri paikoista ennen mökkejä, nyt on tämä yksi ja ainut toistaiseksi meillä mökkinä.
  Kyllä tuolla rauhassa lepää ja nauttii, ihana ♥
  Leevi on ollut onnessaan, maisemia tutkiessaan, kivaa!
  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Juu, pidempäänkin olis kyllä viihtynyt, hyvä ja tilava mökki oli tuokin. Kiitos samoin hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania luontokuvia lomaltasi.
  Eikös olekin mukava tuollaisia jäkälä harjanteita kuljeskella? Minun kulkuuni tuollaiset maastot sopii.
  Ihmeellisiä nuo aaltoilukuviot laattakivissä, Pyhätunturilla Pyhäkurussa niitä ihmettelimme .
  Kyllä Luojan muovaama luonto täynnä ihmeitä, ei kumma vaikka koirulikin istuu ihmettelemässä.

  VastaaPoista
 6. Vielä kommenttilisäys;
  Koivun ja männyn syleily opettaa meitä hyväksymään jopa syleilemään toisiamme "rodusta"riippumatta.

  VastaaPoista
 7. Niinhän siellä luonnossa on paljon ihmeellistä, inspiroivaa ja opettavaista. Kyllä, tuossa maastossa oli ilo patikoida.

  VastaaPoista
 8. Ihana reissu teillä ollu. Minäkin olin aikoinani tuolla Rokualla 3 viikkoa kuntoutuksessa ja muistan meisemat, kyllä siellä sienu lepäsi. Niin ja ihania kuvia olet napsinu. tarja

  VastaaPoista
 9. Kiitti Tarja, hyvät tilat siellä onkin olla kuntoutuksessa, varsinkin taas kunhan saavat remontin tehtyä kylpylän puolella. Sinä olet sieltä lämpimästä palannut kotosuomeen :)

  VastaaPoista
 10. Olet hienosti saanut maisemat kuvattua! Syksyinen luonto on silmiähivelevän kaunis. Varmasti myös inspiroi kuvantekijää siveltimenkin varressa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)