perjantai 20. elokuuta 2010

Viheliäät piikit...

Vihdoinkin perjantai... ja sitten kun alkoi olla hieman yli klo 15 tuntui että työt vain lisääntyivät - yhtäkkiä oli yli liuta projektia suljettavana ja budjetteja päivitettävänä, tunteja talletettavana, mutta niin se vain on taas työviikko takanapäin.
Tavallisten kotiaskareiden jälkeen ajattelin mennä pihalle keräämään karviaisia kun aurinkokin paistoi. Karviaiset ovat hyviä marjoja, vaikka niissä ne turhat tupsut onkin, pensaat ovat kauniita ja mikäs siinä on oleillessa ja lintujen laulua kunnellessa...
MUTTA.... ne viheliäät piikit!
Että voikin olla karviaispensaan oksat piikikkäitä ja piikit teräviä ja kovia. Jokaisella marjannoukkimiskerralla pistää tai raapaisee johonkin kohtaan ja kaksi piikkiä piti kiskaista ihosta irti. Siihen se taas jäi kerääminen kun ei enää uskaltanut kättä pensaaseen työntää.

Melkein kulhollisen kuitenkin sain kerättyä.

Sitten olikin jo aika hakea puut ja laittaa sauna lämpenemään.
___

Mieli tekisi ....
... ehkä tässä jonain päivänä saa taas näillä alkaa sutimaan.

4 kommenttia:

 1. Vähän samantapaisia kokemuksia täällä. Tosin sain karviaiset kerättyä ja ihmeteltyä mitähän niillä tekisin. Tein köyhän miehen lakkahilloa ja sehän onkin tehnyt kauppansa, hyvää kuulemma on.

  VastaaPoista
 2. Varmaan onkin hillona hyvää, minä laitoin nuo kuitenkin pakkaseen.

  VastaaPoista
 3. Karviaiset ovat kyllä maukkaita, joskus olen niitä maistellut. Minä kävin alku viikosta äidin, isän ja Sannin kanssa Pintamolla poimimassa viinimarjoja, niitä oli tosi paljon. En jaksanut kovinkaan paljon niitä poimia kun laiskuus iski :)
  Samalla kyläreissulla parturoin myös Aarne-papan hiukset. Kerta oli minulle ensimmäinen :)
  Päivi

  VastaaPoista
 4. Sehän olikin mukavaa, että kävi kotiparturi papalla :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)