maanantai 9. elokuuta 2010

Rippijuhlat ja loman loppu


Tytön konfirmaatio ja rippijuhlat oli sunnuntaina. Kirkossa messu kesti noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen tultiin kotiin kahvittelemaan vieraiden kanssa. Onneksi päivällä oli hyvä ilma eikä satanut niin pystyi pihallakin olemaan. Kuvia en paljoa ehtinyt näppäilemään, mutta tässä muutamia.
Essi poseeraa ruusuinensa aamupäivällä ennen konfirmointia.
Janne sentään oli ottanut kuvan kahvipöydästä. Mansikka-vadelmakakun lisäksi tein hedelmäkakun (oli siinä lakkahilloakin) kinuskikuorrutteella. Pitkästä aikaa keitin kinuskia ja vaikka ohjeen mukaan se valmistuu 10-15 minuutin kiehuttamisella, kesti minulla keittää n. 30 min ennen kuin sakeni, hyvää tuli kun kärsivällisesti jaksoi hämmentää, ja pysyi kakun päällä :)
Edellisenä iltana teimme Essin ja mummin (eli anoppini Marja-Leena) kanssa vielä voileipiä tarjottavaksi.
Kummit, pappa, mummi ja ukki, tädit, eno, setä ja serkut ja kaverit... muistivat Essiä runsain lahjoin, rahoin, shekein ja ihanin kortein. On kyllä ihania nämäkin kuvassa näkyvät, mm. mummin itse virkkaama upea sängynpeite, kummeilta saamansa risti-kaulakorut tosi ihania molemmat, kultakeramiikan astiat (M&M), ihanat ruusukori ja toinen kukka kavereilta, samoin Nomination ompelukone-pala... Meiltä kotiporukoilta oli Nomination-ranneke (enkeli + Leevin näköinen koira -palat) sekä tuo digikamera, joka on jo ollut kovassa käytössä ennen rippiäisiä, kun annettiin se vähän aiemmin.


Siispä Kiitoksia oikein paljon vielä kaikille! Nämä Essin saamat ruusut ovat vielä muutaman päivän ilonamme, ja täältä kuvista voidaan sittenkin niitä vielä ihastella:


___


Lomani loppui sitten todelliseen luonnon ilotulitukseen - Yöunet jäi vähälle kun ennen puolta yötä alkoi ulkoa kuulua kamala viuhuna ja kummallinen kumu! Pimeässä näkyi kun puut huojuivat vimmatusti tuulessa ja ukkonen kumisi melkein tauotta... luulin että nyt tulee vähintäänkin puut kaatava ja katon mennessään vievä pyörremyrsky.

Sitten alkoi sellainen salamointi, jota en ikinä aiemmin ole nähnyt, melkein toinen toisensa jälkeen räiskähteli kuin joku tuolla ylhäällä olisi laittanut kirkkaat valot päälle ja pois. Räsähteli ja räiskähteli, paukkui ja kumisi jatkuvasti.... huh huh ja sitä kesti melkoisen kauan. Jossain vaiheessa alkoi vesisade, joku aukaisi hanat ja vettä tuli niin että maa jytisi.

Meni jonkin aikaa ennen kuin uni tuli tuon jälkeen. Ihmettelen vain kun meidän Leevi-koira ei reagoinut mitään, lieneekö kuorsannut tyytyväisenä sohvan takana tai omassa korissaan.

Töissä sitten olikin tänään väsyttävä päivä, ja kuuma! Aika hyvin oli työhommat päässeet unohtumaan loman aikana, mutta iltapäivästä jo tuntui että vanhalla rutiinilla mennään. Loppupäivällä sentään sai jo (loman aikana vaihdetun) ikkunan auki ja happea huoneeseen, kun ikkunaremontin tekijä toi pyynnöstäni"avauskahvoja". Toivottavasti ensiyö on ilmojen suhteen vähän rauhallisempi niin saa nukuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti piristää :)