sunnuntai 22. elokuuta 2010

Maalia pintaan...

... niin vanhakin näyttää nuoremmalta - niinhän sitä sanotaan.

Minä maalasin kuitenkin tänään aivan puhdasta puupintaa.
Nämä rasiat ja "ikonit" on minulla olleet viime talvesta odottamassa että pääsen niitä maalaamaan ja koristelemaan. Tarkoitus on myydä näitäkin sitten talvella Naisten Joulumessuilla.

Tänään sain tehtyä kolme keltaista/kultaista korurasiaa (tai aarrelipasta...) valmiiksi sekä maalattua kaksi pientä sinistä "ikonia", niihin on tarkoitukseni vielä lisätä tekstiä toiselle "sisäsivulle". Seuraavista ajattelin tehdä vähän erisävyisiä, muutaman aivan tumman ja sitten vaaleansävyisiä, pitää vain ensin käydä maalikaupassa.

Maalasin puiset lippaat kahden eri kerltaisen akryylivärin sekoituksella, tuli hieman oranssinkuultava sävy. Sitten lakkasin keiju-kiiltokuvan lippaan kanteen. Tämän ja alla olevan isomman rasian kannen viimeistelin vielä kultamaalilla.Tähän en laittanut kultamaalia, vaan kevyen kerroksen "hopeahippuista" lakkaa.Tässä tämänkertaisista isoin rasia, johon mahtuikin kaksi keijukaista perhosineen :)Ja vielä lopuksi kuva, jossa iso syö pienen... ei kun näette että rasia aukenee näin ja siinä on pieni magneettilukitus.

Nämä minun "ikonit" eivät siis ole oikeita ikoneita, jotka olisivat uskonnollisia kuvia. En oikein tiedä miten niitä kutsuisin tuon muotonsa takia, ehkä nämä voisivat olla sittenkin "runotauluja".

Tuo sininen tuli kun sekoittelin vaaleaa ja tummaa sinistä, hopeaa ja vielä pikkuisen tummaa vihreää. Onneksi sekoitus riitti näihin kahteen, kun samanlaista tuskin olisi tullut uudestaan.Minkähän runon tai värssyn laittaisi kehäkukkien keijulle...


Tällaisia en muuten ole missään koskaan nähnyt, vaan mielessäni kehitellyt ihan itse, että eipä ainakaan samanlaisia varmaan olekaan toisilla myytävänä.


Viikonloppu vierähti tosi nopeaan - tänään oli todella sateisen harmaata ja huomisellekin näyttää säätiedotus sadepisaraa. Eilen käytiin kaupungilla, syötiinkin Rossossa. Kävimme myös samalla reissulla katsomassa Kahvila Il Mundoa, millainen se on taidenäyttelypaikkana ja alustavasti varasinkin sinne joulu-tammikuulle näyttelyajan, pitää nyt katsoa miten sen saa sovitettua tuon Joulumessujen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea ja nättiä ovat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mielellään tekee jotain nättiä ja nämä ovat näin pieniä niin ei mene paljoa aikaa, paitsi aina maalikerrosten välillä kuivumisen odotteluun.

    VastaaPoista
  3. Muistuta minua sitten kun ne naisten messut ovat niin yritän minäkin päästä käymään....tosi hienoja oot taas tehny noita lippaita yms ihanaa. tarja

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)