torstai 15. heinäkuuta 2010

Kalakukkojen kaupunki

Olimme pari yönseutua Kuopiossa lomailemassa, juuri kuumimpien helteiden aikaan. Mukava reissu oli, hotelli oli keskustan liepeillä, josta oli lyhyt matka kaikkialle. Autolla ajettiin kuitenkin uimarannalle, Kallaveden vesi viilensi mukavasti. Samoin hotellin saunaosaston uima-allas, joka oli vapaasti käytettävissä :)

Torin toisella laidalla oli meneillään jotain muutoksia, oli suuret työmaat ja kulku osittain työmaan ohittavia lautakujia pitkin, eipä tuo meitä haitannut, mutta perjantainahan siellä alkavat asuntomessut, että väkeä on sitten varmaan paljon enemmän... Siellä oli muuten hauskoja nimiä liikkeillä, mieleen jäi ainakin "Mualiman napa" -ravintola kyltti. Katujunan nimi oli Kukko-Pekka, kuinkas muutenkaan.Katsastettiin myös Pikku-Pietarin torikuja, jossa oli ihania paikallisten kädentaitajien pieniä putiikkeja. Puijon tornissa käytiin vielä ennen kotiinlähtöä, ja kyllä kannatti, upeat näköalat ympäriinsä.

Kuvia lomasesta tulee vasta myöhemmin, kunhan posti tuo hotelliin unohtuneen kameran liitinjohdon...

1 kommentti:

  1. Kiitos käynnistäsi ja kommentista, että minäkin osasin tulla kylään ;-)

    Kuopio on kiva kaupunki, olen myös silloin tällöin käynyt siellä ja tutkinut Pikku-Pietarin kujaa. Käyn myös aina ortodoksisessa kirkkomuseossa katsomassa ikoneita, niitä kun yritän itsekin toisinaan maalata.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)