maanantai 26. heinäkuuta 2010

Hellettä, mattopyykkiä...

Huh tätä hellettä, 30 astetta varjossa on jo vähän liikaa! Onneksi sisällä talossa on viileämpää kuin tuolla ulkona. Vaikka nyt ei pitäisi valittaa kun talvella kuitenkin tätä lämpöä kaipaa.

Lomapäivät kuluvat touhutessa kaikenlaista, ei käy aika ainakaan pitkäksi, päin vastoin taitaa loma taas loppua kesken kaiken, onneksi sentään melkein puolet on vielä jäljellä.

Vielä pari kuvaa näistä kukkasista; päivällä nuo pienet kukat (oliskohan olkikukkia) ovat auki ja illalla menevät suppuun (alakuvassa).

Perjantaina tuli tilattu kivituhkakuorma, joka levitettiin kulkutielle talon sivuun. Paljon enemmänkin olisi näköjään mennyt, mutta hyvä tämäkin nyt aluksi, kun entiset olivat jo tallautuneet olemattomiin.

Lauantaina tuli leivottua pari kuivakakkua uusilla ohjeilla, hasselpähkinä-suklaarouhekakku ja mariannekakku. Yllättävää oli etteivät onneksi niiiiin makeita olleet kuin pelkäsin, vähän maistettiin ennen kuin sujautin ne pakkaseen odottamaan tytön rippijuhlia. Parin viikon päästähän ne ovat, tänään aloitti päiväopetuksen ja ensviikolla on vielä leiri.Eilen illalla innostuin siistimään marjapensaita kun ilma selkeni ja lämpesi. Jostain syystä nokkonen näyttää viihtyvän hyvin mustaherukoiden seurassa, onneksi lähtevät kertakiskaisulla irti.Punaherukat punoittavat jo kauniisti. Niihin viritettiin verkkoa ettei linnut niitä napsisi, mutta verkko oli kutistunut... ei riittänyt koko pensastolle. Nämä ovat ihania suoraan pensaasta napsittuina, mutta pakastuksen jälkeen tai esim. piirakoissa ovat kovin kirpeitä. Eivät nämä toki hukkaan mene, luulenpa että makoisaksi mehuksi päätyvät, ei tosin minun mehustamana.Tänään kauppareissulla tarttui tällainen kenkäkaappi matkaan. Käytiin parissa huonekaluliikkeessä pientä matalaa senkkiä etsimässä, mutta turhaan - Olivat joko liian isoja, kalliita tai sitten väärän värisiä. Tuo kenkäkaappi oli mukava palapeli kasattavaksi, noin tunnissa sain sen tehtyä, Janne vähän auttoi kiperimmissä tilanteissa pitämällä palasia kohdallaan kun minä ruuvasin.Ilta menikin sitten pestessä mattoja, jotka aamulla olin laittanut likoon.

Huomenna olisi toiveissa päästä tai paremminkin että saisi lähdettyä lähdettyä muutamassa galleriassa käymään näyttelyitä katsomassa...

1 kommentti:

  1. Kukkaloistoa ja ihania unikkoja! Itsellä myös paljon unikkoja ja ne ovat niin kauniita, hauraita mutta samalla voimakkaita.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)