sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Portaat


Tänään pääsin vihdoinkin vähän jatkamaan tätä huhtikuussa aloittamaani maalausta, jonka aiheena on siis vanhat kiviportaat.


Aivan omasta mielikuvituksesta ei tämä aihe ole peräisin, vaan mallina on lehdestä löytämäni kuva, siinä kuvan nimenä oli "villit portaat" varmaan siksi, kun orvokkeja ja noita valkoisia kukkia kasvaa villinä pitkin portaita. Jostain syystä nämä portaat ovat minun mielestä ennemmin vaikka "unohdetut portaat" tai "kukkivat portaat" kuin villit... Ja lehtikuvan portaat ovat muuten aivan yhtä vinot kuin tässä minun työssäni :)

Tämä maalaus on siis vielä aivan keskeneräinen, mutta epäilen, että joutuu odottelemaan telineessä jonkin aikaa, ennen kuin taas löydän maalausaikaa.

6 kommenttia:

 1. Tosi hienolta näyttää jo tässä vaiheessa, varsinkin kun lisäsit nuo orvokit siihen tänään :) Mitäpä tuota enää paljoa muuttamaan :D

  VastaaPoista
 2. Kylläpä onkin kaunis ja symbolinenkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille. Niin, portaissa on tosiaan symboliikkaa ja se lieneekin melko monen taiteilijan aiheena jossain vaiheessa. Toivottavasti nämä portaat vievät tekijänsä valoa kohti :)
  Anja

  VastaaPoista
 4. Ihana nyt tämä uusi ulkoasu! Paljon pirteämpi ja sun tyylisempi :D Tuo yläkuvakin sopii tosi hyvin kun sieltä kukkien välistä pilkistää auringon säteitä ja häivähdyksiä, niin kuin myös tuosta taustastakin :)

  VastaaPoista
 5. Vastavierailulla blogissasi. Oi miten kaunis maalaus, pidän itsekkin maalaukseta ja piirrtämisestä, mutta kun työuupumus oli pahimmillaan ne jotenkin jäivät taka-alalle.
  Tulen toistekkin katselemaan Säteitäsi ja häivähdyksiäsi :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) on tuossa vielä paranneltavaa ja viimeiset silaukset tekemättä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)