maanantai 28. kesäkuuta 2010

Pohjoisen reissu


Juhannus sujui jokseenkin nykyperinteiseen tapaan, eli lettuja ja makkaraa paistellen, kaloja narraten ja saunoen. Vietimme juhannusaaton Naruskajoen varrella appivanhempien mökillä, että kiitokset sinne mökin lainasta :) Aattopäivän ja illan sää oli todella kaunis, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Juhannuspäivänä tuli sitten sadetta ja illalla ukkostikin.
Siellä on paljon jokia ja lampia, joiden nimet olen kuullut monia monia kertoja, mutta en vieläkään osaa edes itse ottamiani kuvia yhdistää niihin nimiin...
Nämä joet kuitenkin muistan, eli kivellä seisoo poika Naruskajoessa ja puomilla sillan alla istuu tyttö Kuolajoen varrella, meidän uimapaikka on tuo aina loppukesästä kun uimaan uskaltaudutaan, jos on tarpeeksi lämmintä.

_____

Maanteiden monumentteja


Ylinnä Kuusamon liikenneympyrän teos 'Tyrsky'.
Keskellä pariskunta Naruskan tien varrella.
Alinna liikenneympyrä Sallasta, olikohan tämän nimi 'Revontulet'...
siitä en ole varma, mutta kivat pohjoisen värit siinä on.

_____

Kotiinpaluu ja kasteluautomaatti
Kotiin tulla kolkuttelin junaraiteita pitkin eilenillalla, tai yöhän se jo oli kun kotiin pääsin. Kesäloma häämöttää parin viikon päässä.
Kukat olivat tykänneet lähtiessä väsäämistäni 'kasteluautomaateista', niin hyvin olivat pärjänneet. Yksinkertaisesti näin: Kastele kukat hyvin, täytä muovipullo vedellä ja tökkää se (juuria varoen) kukkien joukkoon pullon suu alas multaan. Vesi ei hulahda heti multaan, vaan pikkuhiljaa, kun multa kuivuu.


Mansikat kukkivat kauniisti, ruohojakin näkyy kuvassa, ne kyllä kasvaa rehottavat, kun ei niitä aina kerkiä nykkimään. Äsken tosin unohduin halonhakumatkalla kasvimaalle tuota salaattia pelastamaan, kun joku rikkaruoho meinasi senkin vallata.


Edellisessä postauksessa esittelemäni hyttyskarkotin vehje toimi hyvin! Laitettiin se mökin kuistille ja kun oli jonkin aikaa siinä lämmennyt, saattoi kuistilla istuskella melko rauhassa hyttysiltä, että ei mikään turha kapistus.

4 kommenttia:

 1. Mukavia kuvia juhannusreissulta! Kuusamon Tyrsky on minullekin hyvin tuttu.
  Pitääpä muistaa tuo kukkien kasteluvinkki, se kuulostaa toimivalle ja sinähän sen olet jo käytännössä jo hyväksi todennutkin :) Nyt piti kotiin tullessa jännätä onko kesäkukkaset vielä elossa, onneksi olivat. Vastaisuuden varalle muistan kuitenkin kasteluautomaattivinkkisi!
  Päivi

  VastaaPoista
 2. Aikaa sitten olen jostain kuullut tuon vesipullojutun, en vain ole aiemmin kokeillut, mutta tosiaan muutaman päivän pärjäävät tuolla.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan hyvältä vaikuttaa tuo vesipullo-systeemi, pitää myöskin kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Hieno idea kasteluautomaattisi.Mekin heinäkuun lopulla Sallan Tähteen viikoksi lähdössä lomalle.Voin huoletta kukkaset jättää automatisoituun hoivaan.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)