keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Luontokappaleet

Vuosia sitten huomasin erästä paikallislehteä selatessani kuvia, joissa oli jotain liiankin tuttua (minä ja lapset) otsikolla "Päivän kuvat". Pikkuisen olin ihmeissäni ja hieman tuohtunutkin, mutta samalla selvisi salaperäinen paparazzi, jonka salamavaloja ihmettelimme uintireissulla - Pian meidän tultua alkoi vähän satamaan ja kuvaaja häipyi pyörällään vastarannalta...


Oli hieman kuurosateinen mutta hyvin lämmin ilma, joten uimaan piti päästä.
Menimme tähän rantaan, joka on päivisin leirikeskuksen käytössä, mutta iltaisin rannassa saa uida. Varsinainen uimaranta on tämän pienen järven vastakkaisella rannalla, jossa mekin yleensä käymme.

Niin tuolloin paikalla ei ollut tosiaan ketään muuta, kuin tuo kaunis joutsen, sorsia ja me - eli me luontokappaleet, kuten kuvatekstissä hauskasti mainitaan :)
Emme häirinneet lintuja, eivätkä nekään meitä...
_____

Sitten ne toisenlaiset, vähemmän miellyttävät luontokappaleet -
Varokaa vain sääsket ja mäkärät, täältä tullaan!

Normaalien Offien lisäksi on nyt hankittuna uusia tehokeinoja. Testataan miten nämä nyt sitten toimivat. Ylemmässä kuvassa on tuollainen ilman sähköä/pattereita butaanilla toimiva hyttyskarkotin, jossa vaikuttava aine on D-alletriini, jota on vaihdettavissa patruunoissa. Tämä härveli kun kytketään päälle, pitäisi hyttyset karkottua 98 prosenttisesti 20 m2 alueelta!


Yhdellä butaanisäiliöllä laite toimii n. 12 tuntia, joten varasäiliö ja patruunoita tarvitaan.

Alemmassa kuvassa on pari ranteeseen/nilkkaan laitettavaa "antihyttysranneketta", joka väittää torjuvansa hyttysiä jopa 3-4 viikkoa.
_____

Keskikesän Juhlaa


Mitäs sitä entisaikaan tehtiin Juhannusaattona -
Juhannuskokkotarpeiden kerääminen rannalle, Juhannuskoivut oven pieliin. Illalla Juhannussauna ja sitten rannalle, kokon sytyttäminen ja katselu ja kuuntelu miten ympäri järven rannoilla kokkoja sytytettiin, veneilyä ja uimista jos tarkeni. Kokonainen sekakori limsaa, ainakin Italiaa, Jaffaa ja Sittistä, makkaranpaistoa ja kukkien keruuta tyynyn alle...

Oikein Hyvää Juhannusta!

1 kommentti:

  1. Huomenna kun tuutte tänne, niin sota hyttysiä vastaan voi alkaa ;D

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)