sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Punottu kori

Tänään oli tarkoitukseni jatkaa keskeneräistä maalausta, mutta inspiraatio taitaa olla vielä hukassa... Sen sijaan sain vihdoinkin aloitettua tekemään punottua koria keräämistäni mehupurkeista. Siis aivan tavallisia Juissi- tms. mehupurkkeja, jotka leikkasin auki, pesin ja kuivasin. Sitten vielä muovitin ne kontaktimuovilla, että tulisi kestävämpiä, ennen kuin leikkasin ne suikaleiksi.Iloisenkirjavaa materiaalia sikin sokin kasassa.

Kuva pohjapuolelta.

Tässä näkyy sisäosaa, joka on hopeanharmaa, kuten mehupurkin sisus yleensä on.

Ja vielä koko kori valmiina.


Suikaloinnin jälkeen kiinnitin aina kaksi suikaletta toisiinsa, ensin teipillä molemmin puolin, sitten siksakkasin ompelukoneella, että varmasti pysyy, näitä kaksoissuikaleita tein 12 kpl. Sivuja varten tein kolmoissuikaleita, jotka vielä kiinnitin päät yhteen, niin sain sivuseinien "vaaka" puntontakappaleet.

Sitten vain punoin ensin pohjan, sitten taivutin sivujen pystykappaleet pystyyn ja pujottelin vaakasuunnan kappaleet paikoilleen, kun olin taivutellut ne neliön muotoon. Olihan se näin ensikertalaiselle hieman hankalaa, liukkaalla materiaalilla, mutta ihmeen hyvin se kuitenkin onnistui ilman pahempi kommelluksia.

Yritin kyllä liimata kappaleita tosiinsa liimalla, kuumaliimalla, jopa pikaliimalla, mutta tähän mehupurkkiin ei näköjään mikään liima tehoa, mutta teippi sentään tarttuu. Ihan tarkoituksella sekoittelin eri värisiä suikaleita mahdollisimman sekaisin ja kyllähän siitä tulikin oikein mehukkaan värinen :)

Aiemmin (ennen tätä blogia) olen jo samasta materiaalista tehnyt pieniä rahakukkaroita. Näistähän voi tehdä vielä isompiakin malleja ja vaikka sangallisia kantokoreja...

3 kommenttia:

 1. Täältä löytyikin kuva korista :)
  Ihanan kesäinen, pirteä kori!
  Päivi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Päivi. Tämmöinen luova askartelu välillä on mukavaa, kun ei ole edes mitään ohjetta, saa tehdä kuten tykkäää, ja joskus jopa onnistuu :)

  VastaaPoista
 3. Noissa ei tosiaan liima pysy! Ompelu on tosi hyvä idea, täytyy pitää mielessä. Se on kunnon kori.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)