sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kasvun ihme

Tein tänään kevätkylvöjä "plantaasillamme", eli pihan lounaslaidalla vuosi vuodelta pienemmäksi kutistuvalla kääntömaa-alueella, jota edellisvuosista lannistumatta yhä kasvimaaksi nimitän! Kasvimaan koko on tätä nykyä noin 1 x 2 m - no ehkä pikkuisen isompikin. Siinä on kokeiltu viljellä perunaa, porkkanaa ynnä muuta juuresta, mutta eihän ne ole oikein kasvaneet. Porkkanastakin luovuin viime sadonkorjuuseen muutama vuosi sitten, löytyihän niitä... n. 4 cm pituisia ja vain pikkuisen kieroja :)

Parin edellisvuoden tapaan laitoin itämään jo salaattia, tilliä sekä sokeriherneitä. Tarkoitus oli laittaa jotain kukansiemeniä reunimaiseen riviin, mutta siemenet oli jonnekin hävinneet, pitää ostaa uusia seuraavalla kauppareissulla ja hyöty-/koristetarha on valmiina kasvun ihmeelle.

Lämpimät säät on saaneet jo kaiken muun kasvamaan, laitan alle tämänpäiväisen kuvan Varjoliljasta sekä viimekesäisen kuvan kukkivasta varjoliljasta, toivottavasti kukkii tänäkin kesänä yhtä kauniisti. Pitää olla valppaana, ettei liljakukot pääse tuhojaan tekemään ja nyppiä ne pois jos ilmestyvät, onneksi ovat niin punaisia, että ne kyllä huomaa helposti.

Ai niin, olen nyt nähnyt kesän ensimäisen perhosen pihalla, oli punertavanruskea ja melko iso, kaunis, mutta kovin kiireinen kun lenteli pois heti sen huomattuani.

1 kommentti:

  1. Ihanaa on seurata kasvua pihalla ja luonnossa, kun on kesä. Kaunis varjolilja!

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)