perjantai 26. maaliskuuta 2010

ManarolaTämä työ on telineessä tällä hetkellä, eli vielä kovin keskeneräinen, mutta laitan jo kuvan tänne ja sitten myöhemmin kuvan valmiista taulusta. Mallina tähän on lehtikuva Manarolan kylästä, Pohjois-Italiasta, "Cinque Terre" eli viiden pienen kylän nauha rannikolla, joista tämä Manarola on yksi. Tämä maisema tuli eteeni monta kertaa, ensin jossain lehdessä, sitten sähköpostin joukossa ja vielä tässä tilaamassani lehdessä. Maisema jäi jo ensimäisestä havainnosta mieleeni, ja kun taas löysin tämän säästämäni lehden (vuodelta 2008), ajattelin tämän maiseman "haluavan tulla maalatuksi". Työ on haasteellinen, varsinkin tuo "talonrakennus projekti", saapa nähdä saanko talojen lisäksi vielä siihen syvyyttä, varjot ja valonsäteet kohdalleen...

3 kommenttia:

 1. ompa huikeat maisemat! Tonne olisi kiva päästä käymään :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava tunnelma!
  Varjojen syventämisestä piti huikata, että varmaan tuntenet "säännön", että varjoihin syvimpiin kohtiin kannattaa laittaa valokohtien vastaväriä. Eli esim vaaleansinisessä talossa syvät varjot ovatkin tummanoransseja! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria vinkistä. Muistiini on jäänyt, että varjossa on "samaa väriä tummempana, vastaväriä ja vielä hieman sinistä", eli juuri kuten huikkasit : )

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)